Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Плевнелиев:Да следваме националния идеал

[post-views]
Президентът Плевнелиев:Да следваме  националния идеал

sn VODESHT„България има своя национален идеал за изграждането на „чиста и свята република“ и трябва да следва целите и посоката да „бъдем равни на  другите европейски народи“, зададени от Левски и народните будители.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев, които откри във вторник дискусията „Бизнесът – сила за добро“, посветена на изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. 

Държавният глава подчерта, че това, от което се нуждае България, е именно дългосрочен план за развитие, който да „стъпи“ върху Целите за устойчиво развитие на ООН до 2030 г. 

„Днес някои политици отново откриват дебат и говорят за приемането на нови доктрини. Пак ли ще предефинираме националния идеал, зададен от Левски? Кой ще посмее да направи това?“, попита президентът. РосенПлевнелиев беше категоричен, че българското общество не се нуждае от написването на поредните нови стратегии и даване на обещания за реформи и призова за конкретни резултати по отношение на многократно дадените заявки за подобряване на работата на съдебната система. 

По думите на президента днес България има нов „златен шанс“ да синхронизира целите си за развитие и с Целите за устойчиво развитие на ООН до 2030 г. Росен Плевнелиев призова институциите и бизнеса за съпричастност и общи действия за увеличаване на инвестициите и отделяните средства за образованието на младите българи. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани