Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Проверка на готовността

uchenie-granica-2016Министърът на отбраната Николай Ненчев посети района на ГКПП – Кулата, за да провери координацията и готовността за съвместни действия при засилен миграционен натиск между военни формирования на Българската армия и структури на МВР, съобщиха от МО. „Убедих се на място, че има много добра координация. И в момента се извършват съвместни действия – тренировки и обучения между Въоръжените сили и жандармерията. Работим изключително добре също с местната власт и с Гранична полиция“, каза министър Ненчев пред представители на медиите. 
Той посочи, че има готовност в съвместните действия да се включат около 650-700 военнослужещи, като техният брой може да нарасне при необходимост. Има готовност и за разполагане на преградни съоръжения, но засега ситуацията не го налага.
„Оценявам високо усилията на военнослужещите, които работят денонощно и им благодаря за добрата организация и изключителния труд, който полагат“, каза министърът на отбраната.
В района на в. ф. 26400 – Благоевград, се състоя тактико-специална подготовка, в която участваха воините от формированието и представители на Национална служба „Жандармерия“. Те бяха обучавани за действия по овладяване на безредици, тактически строеве за контрол на тълпата с цел възстановяване на обществения ред и др.
Междувременно от Сухопътните войски съобщиха за благотворителна проява на воините от в. ф. 26400, които подариха билети за премиерната кинопрожекция на анимационния 3D филм „Зоотрополис“ на 30 деца, лишени от родителски грижи. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024