Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_GigovДържавата в лицето на Министерството на младежта и спорта се опитва да изпревари евентуални допинг скандали преди олимпийските игри в Рио. След като в употреба на забранени вещества бе уличена и най-добрата ни състезателка сред спортистите с увреждания Стела Енева ситуацията започва да излиза съвсем извън контрол. А в София от няколко години има модерна допинг лаборатория, която обаче малцина използват. За да спестят някой лев повечето треньори се доверяват на собствените си преценки и знания. Малцина обаче имат професорските умения на Иван Абаджиев. 
Министър Кралев призна онзи ден и пред БА, че много от спортните специалисти си спестяват услугите на медицински лица. Именно това е причината да избухне големия скандал в щангите, заради който България няма да участва на предстоящите олимпийски игри. Ако щангистите бяха проверили хранителната добавка, нямаше да има никакви грижи, пък и щяха да се спестят огромни средства. 
Сега държавата взима превантивна мярка. Със създадената от медицински експерти комисия ще бъде направен опит да се контролират плановете за възстановяване на всички българи със спечелени олимпийски квоти. Една страхотна идея. Дано обаче системата да не бъде пробита от някой самодеен „познавач” на биохимията… 
А такива у нас има достатъчно. И после се чудим защо таблетка от аптеката за лев и двайсет след това излиза на държавата половин милион евро. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани