Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съдът притиска ЦСКА

[post-views]
Съдът притиска ЦСКА


CSKAСитуацията с ПФК ЦСКА относно това кога ще приключат споровете за дълговете на армейците, за да се предложи оздравяване на настоящето дружество, става критична. Първоначално се смяташе, че при по-добро стечение на обстоятелствата СГС ще се произнесе за дълговете на „червените“ в началото на април 2016 година. Според няколко интернет агенции обаче стана ясно, че подобен развой е невъзможен, тъй като Софийски градски съд е насрочил заседание чак за 21 април, когато ще се гледат 9 от възраженията за дълговете на ЦСКА – включително и тези, които армейците имат срещу някои кредитори. Пет от тях ще са на 21 април от 14.00 ч., а нови четири – половин час по-късно. Тепърва трябва да се назначават дати и за гледане на десетките други възражения. Това означава, че преди средата на месец май едва ли ще има някакво развитие по този въпрос и така се залага на карта лицензът на клуба за следващата година, когато ЦСКА трябва да играе в „Б“ група или евентуално в новосъздадена Висша лига.
Както е известно, лицензите за „Б“ група се издават в края на юни, но армейците трябва да разполагат поне с около месец, за да могат да подготвят документите за лиценз. Членът на изпълкома и собственик на „Лудогорец“  Кирил Домусчиев пък обяви, че продължава да се търси вариант за връщането на ЦСКА в елита. „Аз съм го казвал много пъти. Целта на цялото това мероприятие е да можем да върнем такива имена като ЦСКА в елита. Има много условия. ЦСКА ще си намерят ли спонсор, който да застане твърдо зад тях. Ролята на държавата дали ще помогне на тези клубове също е важно. Трябва да се види и каква легална форма ще бъде предложена от специалистите, за да може това нещо да се реализира. Аз ще застана зад това нещо.“, коментира бизнесменът в телевизионно интервю. 
В същото време стана ясно, че Музеят на спортната слава на ЦСКА ще мине през освежителен ремонт съвсем скоро. Гриша Ганчев се е срещнал с директора на съоръжението Александър Манов и е обещал да съдейства за подобряването на условията в музея. Помещението няма как да бъде разширено на този етап, но ще се предприемат някои размествания, за да се освободи повече място. Колекцията при Сашо Манов може да се увеличи с купа на България през този сезон, ако „армейците“ съумеят да елиминират „Берое“ на полуфиналите, а след това спечелят и финала.
Същевременно ремонтът на сектор „В“ продължава по план. Почти всички счупени седалки, които са 250, вече са подменени, а в понеделник ще започне изливането на нов бетон в трибуната. Така тя със сигурност ще бъде отворена за реванша с „Берое“ на „Армията“ на 20 април от 20:00 ч. 

 

Велик ден за българския футбол

BG FUTBOL17 март е велика дата в историята на родния футбол. На този ден преди 40 години „Левски“ побежди „Барселона“ с 5:4 в 1/4-финал от турнира за Купата на УЕФА. Мачът се смята за най-посетения в историята на футбола ни – 70 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“. Попаденията за „сините“ бележат Павен Панов (8, 90 – дузпа), Йордан Йорданов (10, 87) и Емил Спасов (47). В състава на Барса личат имената на Йохан Кройф и Йохан Неескенс. Въпреки историческия успех с пет гола в мрежата на испанския гранд „Левски“ отпада от борбата, тъй като първата среща в Каталуня е загубена с 0:4. И до ден-днешен отборите, които са отбелязали пет гола във вратата на каталунския гранд, се броят на пръстите на едната ръка. „Левски“ записа историческа победа, тъй като става първият тим извън Испания, отбелязал толкова голове във вратата на „Барселона“.
На тази дата шест години по-късно пък България стана свидетел на великата победа (2:0) на ЦСКА над тогавашния европейски клубен шампион „Ливърпул“. Пред пълните трибуни на „Васил Левски“ армейците на Аспарух Никодимов елиминират английския колос, воден от легендарния Боб Пейсли в четвъртфиналите от турнира за КЕШ с два гола на Стойчо Младенов. 
Това е трети подобен случай в историята след триумфите над „Аякс“ и „Нотингам“. Нито един друг български клуб не може да се похвали с такива успехи. 

 

“Байерн” и мощта на немския духBayern-Munich-Juventus-1

„Байерн“ (Мюнхен) и „Ювентус“ сътвориха мач, който ще се помни дълго. Два от колосите на европейския футбол изнесоха невероятен спектакъл на „Алианц Арена“, предложил 6 гола и още много драматични моменти. В крайна сметка баварците наложиха волята си с 4:2 след продължения и продължават напред в четвъртфиналите на Шампионската лига. Юве изненада всички, като поведе с 2:0 още до почивката и опря „Байерн“ до стената. Футболистите на Масимилиано Алегри направиха перфектен в тактическо отношение мач и надиграха фаворизирания си съперник. Головете за „Ювентус“ вкараха Пол Погба в 6-ата минута и Хуан Куадрадо в 28-ата.  Левандовски намали в 73-ата минута след центриране на Дъглас Коща, а в първата минута на добавеното време драмата стана пълна, защотоТомас Мюлер изравни. Така се стигна до продължения, в които „Байерн“ доминираше и довърши обрата с точни изстрели на резервите Тиаго Алкантара и Кингсли Коман. 
В отаналите осминафинали тази седмица нямаше изненади. „Барселона“ победи за втори път „Арсенал“, този път с 3:1, „Манчестър Сити“ за първи път достигна тази фаза, след като направи нулево реми у дома с „Динамо“ Киев, а след изпълнение на дузпи в Мадрид „Атлетико“ отстрани ПСВ.

BAGATAРодната звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев коментира на пресконференция в София очакванията си от предстоящия мач за европейската титла срещу британеца Дерек Чисора на 7 май в Хамбург. „Определено България си е България, но за съжаление двубоят не може да се проведе тук. Надявам се в един момент да има такъв мач и в България. Смятам, че съм по-добрият и това ще си проличи на ринга, тук може да говорим каквото си поискаме. Истината е една и ще я покажем на 7 май в Хамбург“, коментира Пулев, който прие с насмешка непрекъснатите закани на своя съперник. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани