Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДАНС: Няма данни за атентат

[post-views]
Масирани проверки в Столипиново – 65 души в Пловдив глобени за нарушения

policiq-pliskaСигналът за заплаха в някоя от линиите на градския транспорт в района на бившия хотел „Плиска“ в София, разгласен от Държавния департамент на САЩ късно в сряда, всъщност бил резултат на „неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин“. Това е установила ДАНС, става ясно от доклада, представен от председателя й Димитър Георгиев на премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба. Информацията за готвен атентат не отговаря на истината, докладва Георгиев.
Според ДАНС сигналът, провокирал американските власти да призоват гражданите си в София да избягват района около бившия хотел „Плиска“, който сега е бизнес сграда, бил подаден първоначално на спешния тел. 112, след което е проверен от ДАНС и МВР. В хода на разследването нашите служби са обменили информацията с международните си партньори. 
Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги, заяви премиерът Борисов.
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова съобщи, че са били взети превантивни мерки в посочения район. Според главния секретар на МВР Георги Костов в такава напрегната обстановка като тази след атентатите в Брюксел се получават много сигнали, които се проверяват с цел пълната сигурност и безопасност на държавата и на гражданите. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани