Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава издирването на един от атентаторите в Брюксел

[post-views]
Продължава издирването на един от атентаторите в Брюксел

belgiq-policiq-izdirvaneБелгийските властите имат опасения, че атентатите в Брюксел не са участвали четирима, а петима души. До този момент е потвърдена самоличността на трима от тях. През деня здравното министерство на страната предупреди, че има голяма вероятност броят на жертвите да се увеличи, заради критичното състояние на много от пострадалите.
Атентатите в Брюксел, при които загинаха най-малко 31 души са дело на четирима души. Информацията за петия заподозрян все още е на етап предположения.
До този момент сред идентифицирани са двамата братя  Халид и Брахим ал Бакрауи и Наджим Лашрауи, който продължава да е на свобода. За него се знае, че е направил експлозивите както при атаките в Брюксел, така и в Париж от миналия ноември.
Междувременно белгийската столица постепенно се връща към нормалния си ритъм на живот, но по всичко личи, че обстановката остава напрегната.
Засиленото полицейско и военно присъствие се усеща на всякъде из града, като службите правят изненадващи проверки на хората.
Междувременно единственият заловен жив атентатрор от атаките в Париж Салах Абдеслам беше преместен в сградата на федералния съд, за да чуе в какво е обвинен.
Той е издирван и от френските власти, които поискаха от белгийските си колеги да бъде екстрадиран във Франция.
След заседанието адвокатът на заподозрения заяви, че клиентът няма да обжалва евентуалното му екстрадиране във Франция.
Късно снощи десетки хора от различни националности, религии и етноси отново се събраха на площада на правосъдието, за да положат цветя и свещи, в памет на загиналите. Бдението мина под надслова „тероризмът няма религия”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани