Информационен център на Министерство на oтбраната

Засилваме сътрудничеството с Македония

5-Makedonia1„Стремим се към по-добра координация и взаимодействие за решаване на проблема с бежанската криза“, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след срещата с министрите на отбраната и на вътрешните работи на България и Македония на ГКПП „Златарево“. Министър Ненчев, министър Бъчварова и колегите им Зоран Йолевски и Оливер Спасовски наблюдаваха съвместните действия на военнослужещи от Българската армия и органите на МВР по време на учение „Граница 2016“, скъобщиха от МО.

Министър Ненчев подчерта, че са набелязани мерки за засилване на обмена на информация между двете държави, свързана с миграционната криза. „Уверих моя колега Зоран Йолевски, че присъствието на въоръжени сили на българско-македонската граница е само и единствено в помощ ма МВР с цел да опазим границата от навлизането на бежански потоци“, каза той.

По време на съвместните действия органите на МВР, подпомогнати от военнослужещи от военно формирование 26400 – Благоевград, от състава на Сухопътните войски предотвратиха нахлуване на бежанци на българска територия. Демонстрирана беше медицинска евакуация на пострадал чужд гражданин и беше извършен разузнавателен полет с хеликоптер.
 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top