Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Масови арести в Европа

[post-views]

franciq_policiq10 души бяха задържани при полицейски спецакции на територията на три европейски страни. Те са отговорът на европейски служби на кървавите атентати в Брюксел във вторник, при които загинаха 31 души, а стотици други бяха ранени.
Седем от задържаните са арестувани в Белгия, двама в Германия и един във Франция. Акциите са част от  мащабно разследване за атентатите в Брюксел. Вече е открита пряка връзка между тях и терористичните атаки в Париж миналия ноември.
При последната операция в брюкселски квартал Скарбек се стигна до престрелка между полицията и терорист, който  по-късно беше арестуван. Очевидци твърдят, че са чули най-малко три експлозии.Ю
В района продължава да има засилено полицейско и военно присъствие. Забелязват се и сапьорски екипи.
След Моленбек, сочен за оперативна база на терористите зад атентатите Париж,  Скрабек е другият горещ квартал на белгийската столица.
Късно снощи полицията задържа там шестима души. В последствие се оказа, че акцията е свързана с контратеростичната операция във Франция. При нея беше  задържан мъж, подготвял атентат, който бил в напреднала фаза.
Междувременно при посещението си в Белгия държавният секретар на САЩ Джон Кери, след като поднесе съболезнованията си на премиера на страната Шарл Мишел, се закани операциите срещу ИДИЛ да продължат, докато организацията не бъде заличена от лицето на земята.
Малко след предупреждението американското командване обяви, че е ликвидирало втория в редиците на терористите – иракчанина Абу Алаа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани