Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Oт първо лице – разказ за ужаса от терора

[post-views]
Oт първо лице – разказ за ужаса от терора

Без споразумение завърши извънредната среща на министрите на вътрешните работи и правосъдието в Брюскел, посветена на подобряването на сигурността в Европа. Министрите все пак се съгласиха, че службите на отделните страни да подобрят споделянето на информация. Ето и един разказ от първо лице, на жена оцеляла по чудо при атентатите в Брюсекл.
20-годишната Фани Клай е сред хората, пострадали тежко при самоубийствените нападения в летище „Завентем”. Оцеляването й е истинско чудо, защото един от атентаторите се взривява на метри от нея. Ето какво си спомня тя:

ocelqla-atentat-belgiqНямах време да се огледам, защото точно пристигнахме на опашката за чекиране. Нямах време да произнеса и дума, когато изведнъж чух толкова силен шум, че за секунда си помислих, че е свършил света. Следващото, което помня е, че се съвзех на земята, а навсякъде около мен имаше пепел. Всичко беше посивяло,  бях покрита с някакви кафяви неща. Миришеше на пушено месо. Успях да се изправя и да изляза навън по най-бързия начин.
Хората  ми говореха, че имам тежки изгаряния, но не осъзнавах какво ми казват, докато не видях отражението си в огледало.

Фани Клай признава, че няма да се предад, независимо от преживения ужас, и се надява с времето белезите да изчезнат.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани