Информационен център на Министерство на oтбраната

Митническите неволи на Петров на Гран При в Мексико

2-PETAR PETROVНай-добрият български пилот по мотокрос Петър Петров трябваше да изтърпи митническите перипетии на мексиканските власти, които доставиха мотора му едва в събота сутринта, няколко часа преди първата свободна тренировка за Гран При Мексико – 6-и кръг от Световния шампионат МХ2. На Петров, който кара за заводския отбор на „Кавазаки“ му се наложи да стои близо два дни без машината си заради независещи от него и екипа му събития около транспортирането на мотора от предишното Гран При в Аржентина до Мексико.Подобни проблеми се стовариха и на още осем от отборите, чиито състезателни мотори и техника бяха доставени в последния момент. Естествено поради забавянето, настройките трябваше да бъдат правени в движение, но въпреки това Петров записа трето време в първата свободна тренировка, оставайки само на 0.02.777 мин. от лидера Джефри Херлингс. В квалификацията за място българинът се класира шести, а в двата състезателни манша кара на сигурно и в първия финишира на 6-а позиция, а във втория 8-ми. В крайното подреждане за кръга се нареди шести. 
Със спечелените 28 точки от Мексико Петър Петров запази 5-о място във временното класиране за Световния шампионат в клас МХ2, като вече е със 132 точки.Трасето в мексиканския град Леон беше тежко, имайки предвид, че състезанията се проведоха на 1800 метра надморска височина и в сухия климатичен период на страната.Безапелационен водач в генералното класиране е Джефри Херлингс. Холандецът спечели всички маншове от началото на сезона и е с пълен актив от 250 точки.Следващият кръг от шампионата ще бъде на 1 май в Латвия, където се очаква да карат и другите двама наши сънародници Майкъл Иванов и Иван Петров. В завършилото Гран При Мексико участва само Петър Петров от родните пилоти. 

Щангистите ни шести отборно на ЕВРО 2016

Българските щангисти се наредиха на шесто място в крайното отборно класиране по нации на завършилото снощи в норвежкия град Фьорде Европейско първенство. Мъжкият ни състав събра 407 точки, пред нас са тимовете на Русия – 524, Армения – 503, Турция – 501, Полша – 461, и Грузия – 423. Далеч след нас е Испания с 382 т.
При жените с непълен състав от 4 при 7 възможни състезателки се наредихме 15-и с 202 точки, а номер 1 са представителките на Армения с 449 т.
България завърши своето участие на ЕВРО 2016 с един бронз в двубоя и още два медала – бронз и сребро, в отделните движения – всички, спечелени от Владимир Урумов в кат. 62 кг. На косъм от отличията остана Божидар Андреев, класирал се четвърти в кат. 77 кг. Наред с това Джесика Иванова е пета, Георги Шиков и Васил Господинов са шести, Стилян Грозден е седми, Румяна Иванова е девета, а Надежда Мей, Мая Иванова и Юндер Бейтула са десети. Само един от нашите 12 състезатели остана извън Топ 10 – Златко Минчев е 12-и, а неговият брат Диан Минчев не завърши поради травма. (БА)

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top