Информационен център на Министерство на oтбраната

Откриват най-модерната трибуна у нас

LEVSKI-STADIONОстанаха само 5 000 билета за дербито на 30-ия кръг от „А“ група между „Левски“ и „Лудогорец“ на стадион „Георги Аспарухов“. Има 1000 свободни места за новия Сектор „А“ на „Герена“ и 4000 пропуска за Сектор „В“. 
Само след ден ще бъде отворена нова страница в клубната история на ПФК „Левски“. Бижуто на стадион „Георги Аспарухов“ – напълно реновираният Сектор „А“,  ще бъде официално открит на 23 април, когато „сините“ посрещат шампиона в мач от първенството.
Всичко вече е почти готово. Седалките са поставени, алеите около сектора са асфалтирани. От ръководството на клуба и администрацията са категорични, че всичко ще бъде на високо ниво, като не правят никакви компромиси по отношение и на чистотата. Очакванията са на стадиона да има близо 15 000 зрители. Някои от най-големите легенди на клуба също ще уважат мача, като предварително ще получат доживотни пропуски за новото бижу на „синята“ арена.  Трибуната ще бъде открита от сина на Гунди Андрей Аспарухов.   

Лумна олимпийският огън

В Гърция вчера се проведе церемония по запалването на олимпийския огън за игрите в Рио де Жанейро.OGUN
Естествено и този път сцена на вековния ритуал бе древна Олипм. Символът на олимпийските игри се запалва от слънчевите лъчи на олтара на древногръцкия храм на богинята Хера с помощта на параболично огледало. След това група жрици предава огъня на първия факелоносец.
Пламъкът на олимпийския огън ще премине през бежански лагер в Атина и един от обитателите му ще бъде сред факлоносците за игрите в Рио де Женейро, заяви по-рано президентът на МОК Томас Бах.
Факлата с пламък от митичния връх ще пристигне в Рио де Жанейро на 3 май. В продължение на 95 дни щафетата ще премине 20 хиляди километра по земя, 10 хиляди по въздух и ще посети 329 населени места. Междуврменно стана ясно, че олимпийският огън за игрите в Рио де Жанейро ще гори извън пределите на стадион „Маракана“, на който ще се проведе церемонията по откриването. „Олимпийският огън ще бъде запален на стадион „Маракана“ по време на откриването на игрите на 5 август, но след това ще бъде пренесен в близост до центъра на града. Мястото се пази в тайна до началото на олимпиадата“, съoбщи говорителят на организационния комитет Марио Андрада.  Олимпиадата ще се проведе в Рио де Жанейро от 5 до 21 август.
Иначе огънят бе запален тази година от атрактивната гръцка актриса Катерина Леху.       

Блатер изпълнявал политически поръчки

BLATTERБившият президентът на ФИФА Сеп Блатер е бил помолен от министерството на външните работи на Швейцария да убеди президент на държава от Африка да напусне поста си. Блатер разказва в новата си книга, че затова е предложил на президента на Бурунди Пиер Нкурунзиза роля на посланик на световния футбол. Официалното представяне на книгата на 80-годишния Блатер се състоя в Цюрих. През април миналата година Нкурунзиза заяви, че иска трети президентски мандат, а дори кървав военен преврат не успя да го отстрани от поста. Блатер казва в книгата си, че неговата оферта е била отхвърлена от президента на Бурунди, който спечели оспорваните избори през юли. Швейцарското министерство не потвърди разкритията на Блатер. 
Както е известно, издателството, което се занимава с публикацията и разпространението на книгата, чието заглавие е „Сеп Блатер: Мисия футбол“, е отложило отпечатването с няколко месеца. Бившият вече президент на федерацията е решил да направи няколко поправки в последната глава, в което се описва отстраняването му от футбола. Съгласно предварителните очаквания цената на един брой ще бъде 39 долара.                 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top