Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Воини патрулират на границата

[post-views]
Воини патрулират на границата

NIKOLAI  ALRKSANDROV
46 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон на 2-ра бригада са в Ивайловград и участват в съвместни патрули с органите на Гранична полиция. Дежурствата им започнаха от 15 април и ще продължат до 28 април. Координиращ офицер между Министерството на отбраната и Гранична полиция е капитан Георги Георгиев – заместник началник- щаб на батальона. В готовност сме да ги сменим с други военнослужещи, ако има заповед за втора ротация, обясни командирът на 31-ви батальон подполковник Николай Александров. 
Сформирани са три групи за участие в съвместни патрули. Едната е от първа механизирана рота, втората е от рота ХЕЛБРОК и третата е сборна от щабна рота, логистична рота и артилерийски формирования. Всички военнослужещи, допълни подполковник Александров, преминаха подготовка по специална програма, която завърши с изпити и изготвени протоколи за тях.
Какви други задачи изпълняват  воините от хасковския батальон? Рота ХЕЛБРОК ще носи бойно дежурство до 30 юни т.г. Два взвода от нея участваха в сертификацията на 38-и механизиран батальон на полигон „Ново село“ като батальонна бойна група. Една рота вече е преминала 120-часова програма по антитерористична дейност. Друга механизирана рота води също такава подготовка, като изпитите бяха през тази седмица и тя има готовност да бъде използвана. Един артилерийски взвод и един противотанков взвод са започнали подготовка за сертификацията на благоевградския батальон. А 30 военнослужещи от батальона, посочи още подполковник Александров, бяха използвани като  отцепление за стрелбите на 4-и артилерийски полк на полигон „Корен“. 
През тези дни в батальона се провежда и периодично техническо обслужване. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани