Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_GigovВ най-абсурдната си година тимът на ЦСКА достигна до финал в турнира за Купата на България по футбол. И вероятно ще спечели надпреварата. В случая само за престиж. Това обаче не е най-важното. 
Естествено съдбата на клуба от „Борисовата градина“ повече вълнува половината население на тази страна. В успеха на момчетата, водени от Христо Янев, обаче има нещо друго за отбелязване. Само с българи и с повече млади състезатели този ЦСКА показва единствения верен модел за развитието на родния футбол. Без да превъзнасям мачовете с „Берое“, те просто са един индикатор, показващ наглед колко абсурден и отчайващо слаб е българският футбол. 
И така – това, което правят в ЦСКА по принуда, всъщност е най-правилното в момента. С малък бюджет, търпение, амбициозни треньори и качествена работа нещата ще се случат. Най-вече с български момчета. 
При подобна патова ситуация преди години в „Литекс“ се принудиха да наложат децата от школата масово и също се получи. Сега повечето от онези момчета не само са в чужбина, ами са и титуляри в обновяващия се държавен тим.
А преди и в ЦСКА, и в „Литекс“ прекалено дълго въртяха знайни и незнайни чужденци, заради които на „Армията“ в момента вместо да се радват на финала, се чудят как да оправят борчове.
Какво обаче правят останалите наши тимове? Като изключим заченатия с други цели „Лудогорец“ на кой от другите тимове са нужни иностранци? Естествено, на нито един.
Всъщност не – необходими са, за да се редят далавери с комисионни. Очевидно по-важен бизнес от развитието на българския футбол!

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани