Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спартанци победиха сръбски парашутисти

[post-views]
Спартанци победиха сръбски парашутисти


SPARTANCIФутболният отбор на ВСК „Спартан“ гостува на своите приятели, парашутистите на Сърбия в Ниш. Този път обаче поднесохме изненада на противника с 12-ия играч – съпругите и приятелките на нашите играчи, девет красиви българки застанали до своите момчета.
Прекрасна атмосфера, отлични условия за игра и неистова подкрепа от страна на българската агитка. Мачът започна трудно за нас, сърбите ни поведоха с ранен гол – познаваха отлично терена, покриваха както в отбрана, така и в нападение игрището. Изненадаха ни и с това, че играхме и с топка № 4 за футзал. Но на Павката, Марто, Весо, Кирчо, Митко, Влади, Дени, Славейко и Венци им трябваха само 10 минути от първото полувреме, за да поведат в резултата, който в рамките на първите 30 минути набъбна до 4 : 2 в наша полза.
Второто полувреме момчетата забавиха темпото, с умели разигравания спираха противника още в тяхното поле и с бързи контраатаки постигнаха крайна победа с 6:4. Нашите приятели поискаха веднага реванш, две полувремена с по 10 минути с условие от наша страна този път да играем с топка №5. Този път се поздравихме с още по-голяма победа – 7:2. Ще има среща и на българска територия. Има идея и за тенис на корт, тенис на маса, шах и волейбол.
Предстои на отбора ни да направи двустранна среща с отбора на 61-ва Стрямска механизирана бригада на 23 април и участие в 5-о издание на световното първенство по футбол на малки вратички в Ричоне, Италия – от 17 до 21 май. 

о.з. подполковник 
Боян Алексиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани