Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Воини чистят София

CHISTENEОсем военнослужещи от 38-и батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология в Мусачево почистваха улица „Пасарелски язовир“ в столицата. „Въоръжени“ със защитни ръкавици и чували, хората от групата за кратко време успяха да съберат няколко купа с отпадъци, захвърлени в тревата и храсталаците край улицата. След това натовариха боклуците на военен ЗиЛ, който ги откара до градското сметище.

Много съм доволна, че военнослужещите ни помагат, сподели екологът в район „Подуене“ Хризантема Тошева. Продължаваме традицията от минали години, допълни тя. През 2015 г. мусачевци почистиха улица „Рилска обител“ в същия район.

Преди две години участвах, събрахме повече от 5-6 камиона отпадъци, а миналата бях в отпуск по майчинство, сподели редник Десислава Младенова. На софиянци препоръчвам да се вдигнат всички заедно и да изчистим столицата, а и след това да не хвърляме безразборно боклуци където и да е, а само на определените места, каза тя.

Всяка година участваме в почистването и се надяваме в района да се пази чисто, каза ръководителят на групата сержант Николай Петров. По думите му воините са избрани на доброволен принцип и имат опит от подобни участия предишни години.

Включих се в чистенето, защото искам да живеем в чиста, здравословна среда, каза редник Даниела Кънчева. Добре е да подканим повече хора да участват и да има не само пролетно почистване, а и есенно. Защото чистотата е от полза за нас и нашите деца, обобщи тя.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани