Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На парада – с представителен блок и пет бронирани машини

[post-views]
На парада – с представителен  блок и пет бронирани машини

 

68-MA BRIGADA
Тренировка на предста-вителния блок на 68-а бригада.

На парада в София на 6 май по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия 68-а бригада „Специални сили“ ще се представи с блок от военнослужещи 8х8 (8 колони – 8 редици), като начело ще бъде командирът на формированието бригаден генерал Явор Матеев. Освен това, от състава на бригадата ще преминат и пет бронирани машини „Мерцедес“, които са с водач, картечар и старши.

Подготовката на представителния блок започна след завръщането на контингента, който бе на обучение  в тренировъчните центрове на САЩ в Германия – Хохенфелс и Графенвьор. Формацията за парада е сборна от батальоните на бригадата и самостоятелните роти. 

Постарахме се да направим максималното, което зависи от нас, и да окомплектоваме хората с униформи и обувки, подходящи за парада. Не е тайна, че в това отношение за момента има проблеми, но успяхме да решим и този въпрос. Машините също са подготвени според изискванията на заповедта. Надявам се да се представим така, както е било през последните години, заяви командирът на 68-а бригада бригаден генерал Явор Матеев.

В тренировките за парада в района на формированието в Пловдив обръщахме внимание на движението със строева крачка, на правилното изпълнение на командите, на поздравите и отговорите, и на всичко друго, свързано с проявата на 6 май, отбеляза командирът на батальон подполковник Иван Райков. В следващите дни в София започна финалната част от подготовката за парада.

В навечерието на празника завърши и полевото обучение на формирования от бригадата. Други военнослужещи трябваше да преминат пред авиолекарска комисия.  След 6 май продължава обучението за използването на новия парашут МС-6 и подготовката за откриването на летателната година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани