Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В НБУ аудитория ще носи името на проф. Пламен Цветков

[post-views]
В НБУ аудитория ще носи името на проф. Пламен Цветков

plamen_cvetkovАудитория 214 в Нов български университет от сряда вече ще носи името на проф. Пламен С. Цветков. На тържеството по този повод присъстваха преподаватели от департамента по история в НБУ, между които бившите депутати Екатерина Михайлова и Веселин Методиев, студенти и приятели на проф. Цветков, който почина на 3 ноември м.г.
Изложени бяха негови вещи и материали, предоставени от семейството му и департамент „История“, свързани с неговия живот и творчество.
Проф. Пламен Цветков e един от първите преподаватели по история в НБУ. От 2002 г. е професор по нова и най-нова обща история. През 2007 г. е удостоен с медал от НБУ за най-добър преподавател на годината.
Автор е на повече от 20 монографии, книги и брошури. Между тях се открояват двутомникът  по балканска история от българска гледна точка, публикувана в САЩ през 1993 г., и двутомната история  „Европа през ХХ век“, публикувана през 2002–2003 г. 
Последното му впечатляващо издание е за Втората световна война в 5 тома и носи заглавието „Под сянката на Сталин и Хитлер“. Вчера бе представен четвъртият том, предстои отпечатването и на последния. Проф. Цветков бе автор на в. „Българска армия“.          

Най-ново

Единична публикация

Избрани