Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гвардейците с нови придобивки

[post-views]
Гвардейците с нови придобивки

gvardiq paraklis

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Николай Ненчев присъстваха на откриването на реновирани обекти на Националната гвардейска част (НГЧ). По време на церемонията Браницкият епископ Григорий освети параклис „Свети Архангел Михаил“. Открити и осветени бяха още минифутболно игрище и реновираните сгради на Втори гвардейски смесен батальон и Гвардейския представителен духов оркестър.

Министър Ненчев подари на командира на НГЧ бригаден генерал Боян Ставрев икона на Свети Георги за новия параклис. „Нека Свети Георги ви пази и води към нови победи“, пожела министър Ненчев на военнослужещите в НГЧ и благодари на нейното командване и на гвардейците за всичко, което правят.

В словото си президентът Плевнелиев подчерта подкрепата, която ръководството на МО винаги е оказвало за инициативите и проектите на НГЧ. На церемонията присъстваха още кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, заместник-министрите на отбраната Десислава Йосифова и Орхан Исмаилов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и други.

Ремонтните дейности са извършени в изпълнение на утвърдения от министъра на отбраната поименен списък за строителство и строителни услуги в НГЧ, уточниха от МО. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани