Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди за отличилите се

[post-views]
Награди за отличилите се

NAGRADI
За заслуги в популяри-зирането на българската военна история американският полковник от резерва Уилард Снайдер беше удостоен с наградния знак ,,За принос към Министер-ството на отбраната"
Награди на отличилите се през годината военнослужещи и цивилни служители от Българската армия и МО бяха връчени по време на тържество в резиденция „Лозенец“. На церемонията присъства президентът Росен Плевнелиев.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов връчиха наградите.
Сред присъстващите беше и американският полковник от резерва Уилард Снайдер, президент на Фондация „Брайдентал – Снайдер“. За заслуги в популяризирането на българската военна история, дни по-рано той беше удостоен с наградния знак „За принос към Министерството на отбраната“. Отличието му беше връчено от постоянния секретар на отбраната д-р Добромир Тотев със заповед на министър Ненчев.
За в. „Българска армия“ американският гост, който е и член на Българската комисия по военна история, сподели впечатленията си от военния парад на площад „Княз Александър Първи“: „Прекрасен парад! Всичко беше много добре изпълнено. Ритъмът беше спазен отлично. Войските изглеждаха чудесно. Ооборудването е в добра форма и прелитанията бяха чудесни. Мисля, че на публиката й хареса много. На мен определено – да“. България има силна национална отбрана и бях радостен да видя, че българите почитат своите въоръжени сили, това е много важно, допълни Снайдър. Той е започнал армейската си служба през 1967 г. Бил е в пехотата, после – във военната полиция, служил е в Германия, след което отново в САЩ – в специалните части, а после в националната гвардия.
„Пожелавам на Българската армия всичко най-добро, нека българското правителство й осигури адекватно снабдяване и финансиране за нейното оборудване и въоражение. Да има грижи за войниците – с жилища и други неща, които са толкова важни, че хората да искат да се запишат и да останат в армията. Защото днес се нуждаете от добра професионална армия“, сподели гостът.               

Най-ново

Единична публикация

Избрани