Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Несломим дух за каузата на България 

[post-views]
Несломим дух за каузата на България 

SVIVPВъпреки изпитанията и превратностите на времето членовете на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите (СВИВП) демонстрират борбен и несломим дух, чест и лично достойнство, твърдост и решителност в отстояването на каузата и интересите на България. Това се казва в поздравителния адрес на президента Росен Плевнелиев до СВИВП. Посланието беше представено вчера, по време на честването на 91 години от учредяването на отделението за подпомагане на пострадалите от войните при министерството на войната. Сред присъстващите бяха командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров, офицери, ветерани, членове на съюза.

Събитието започна с изпълнение на химните на България и на съюза, след което беше отслужен водосвет. Прозвучаха и други поздравителни адреси.

Да сте живи и здрави, да продължавате напред живота си в мирна България, дано никога повече на наша територия да няма война, за да няма военноинвалиди и военнопострадали, обърна се към залата и. д. директорът на дирекция „Социална политика“ в МО Иво Антонов. Тази годишнина е годишнина и на дирекция „Социална политика“, защото отделението, открито преди 91 години, е първото звено в историята на МО, което започва да се грижи не само за военноинвалидите, но и за развитието на социалните дейности във ведомството, допълни той.

Социалната политика трябва да се задълбочава, защото трябва да привличаме хора за армията и да ги мотивираме, трябва да направим така, че БА да възстанови престижа си, каза председателят на СВИВП Петър Велчев. Той връчи награди на гостите и на отличили се членове на съюза. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани