Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът връчи генералски пагони

[post-views]
Президентът връчи генералски пагони

Генерал Попов: Българските воини ще работят за по-модерна Българска армия

PAGONI

 

Президентът Росен Плевнелиев връчи пагони на военнослужещи, удостоени със следващо висше офицерско звание в навечерието на Деня на Храбростта и Празника на Българската армия – 6 май. На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ държавният глава връчи на началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов пагони на генерал. Контраадмирал Георги Фиданов е повишен в звание „вицеадмирал“, а комодор Кирил Михайлов получи висше офицерско звание „контраадмирал“.
Досегашният директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел контраадмирал Емил Ефтимов е назначен на длъжността заместник-началник на отбраната, считано от 16 юли 2016 г., с висше офицерско звание „вицеадмирал“.
„Това е признание и висока оценка за досегашната ви дейност, лични качества и постижения, професионализъм и всеотдайност. По-високите звания са отлична атестация за свършеното не само от вас, но и от вашите подчинени“, обърна се президентът към удостоените с висши офицерски звания военнослужещи. И продължи: „Изграждането на съвременна и боеспособна армия, съвместима с армиите на съюзниците и способна да изпълни своите задачи, трябва да продължи и да бъде доведено до успешен край, съгласно приетите стратегически документи, Програма за развитие на Въоръжените сили и Плана за действие до 2020 г. Вие сте основният двигател на този продължителен и нелек процес и ще ви подкрепям във вашите действия“.
От името на удостоените началникът на отбраната генерал Константин Попов изказа благодарност на държавния глава. „Това е и оценка за ролята, мястото и значението на Българската армия – институция, която генерира сигурност и суверенитет, и на българските военнослужещи, работещи и служещи денонощно в името на България“, заяви генерал Попов. Българските воини ще работят неуморно за постигането на крайната цел – по-модерна и по-силна Българска армия, каквато България заслужава, увери още генерал Попов.
След церемонията в президентството в църквата „Свети Георги“ бе отслужен молебен за здраве за Българската армия, в присъствието на висшия ръководен състав на Министерството на отбраната и Българската армия.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани