Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежки сблъсъци между турската армия и ПКК

[post-views]

turciq_arestiБлизо 30 души бяха убити при тежки въоръжени сблъсъци между турската армия и бойците на кюрдските сепартисти. Турското командване съобщи, че е загубило осем военнослужещи. Останалите загинали в боевете са кюрдски бунтовници.
Изглежда насилието в югоизточна Турция е на път да излезе извън контрол. Последните съобщения за сблъсъци между армията и сепаратистите идва ден, след няколкото бомбени експлозии в Турция. Четирима души загинаха и 17 бяха ранени при взрив в източна Турция. Инцидентът е станал постройка, в която произвеждали самоделни бомби.
Членове на забранената Кюрдска работническа партия ПКК загинали, докато товарили експлозивите в камион, според  властите. Инцидентът е станал в населения предимно с кюрди  район Саръкамъш, късно вечерта.
Силата на експлозията е била толкова голяма, че според очевидци е била чута от жителите на град Диарбекир, който се намира на 25 км.
По-рано през деня в четвъртък имаше и бомбено нападение срещу казарма в предградие на Истанбул, при което бяха ранени седем души.
С подновяването на военните си операции срещу кюрдските сепаратисти и джихадиското движение ИДИЛ в Ирак и Сирия, Турция все по-често става жертва на тероризма.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани