Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на Венецуела oбяви извънредно положение

[post-views]
Извънредно положение в Еквадор след масови протести заради скок в цените на горивата

venecuala-protestПрезидентът на Венецуела Николас Мадуро обяви 60-дневно извънредно положение в страната. Държавният глава защити мярката заради масовите безредици в страната. Според опозицията Мадуро се опитва да осуети плановете й да свика референдум за неговото отстраняване. Повече за събитията от латиноамериканската  страна в следващото видео.
От началото на годината Николас Мадуро за втори път въвежда извънредно положение във Венецуела. По конституция това ще му даде повече права, с които да се справи с разрастващата се политическа и икономическа криза.
Търпението на венецуелците към правителството се изчерпва заради високата инфлацията, недостига на основни храни и от няколко месеца – от режима на тока.
С извънредното положение Мадуро ще има повече права върху силите за сигурност, енергийните източници и разпределението на хранителни стоки.
Паралелно с финансовите проблеми се задълбочава и политическата криза, след като опозицията спечели парламентарните избори миналата година.
Много критици на Мадуро виждат в извънредното положение опит на социалистическия лидер да осуети плановете на опозицията за провеждането на референдум за неговото отстраняване.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани