Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Спорт + 21.01.2020

aleksandur_GigovВъв футболен клуб „Левски“ стават странни неща. Може би заради проблеми с парите. Или поне за такива говорят под сурдинка около „Герена“. Същото шушукат и сините „доброжелатели“, гравитиращи около родния футбол. Драмата обаче не е само във финикийските знаци. 
В „синия“ клуб управата показва пълна несъстоятелност. Управленска несъстоятелност. Като започнем от прибързаното пускане на сектор „А“ без козирка и стигнем да абсурдното уволнение на Стойчо Стоев. Едно наистина ювелирно изритване … по взаимно съгласие. И ак българите сме свикнали, че довършителните работи във всеки нов строителен обект продължават с години, то раздялата с успешен работник просто на инат е, меко казано, непрофесионално. Абе направо да си кажем – аматьорско е!
Да, Стойчо Стоев изтърва задължителна купа миналата година и всъщност загуби почти всички важни мачове в календара. НО…
Не трябва да забравяме, че този човек пое „Левски“, когато никой друг не искаше да стори това. Този треньор в началото на сезона разполагаше едва с четирима футболисти и дузина юноши. Този Стойчо Стоев,без да има дума за селекцията, успя да направи нещо като отбор, а този тим без отнетите точки дори дълго време се мереше с Ловеч и Разград, че дори претендираше за короната на „Лудогорец“.
И на първо място – Стоев направи колектив и остави сплотена съблекалня. По всички футболни правила на такъв специалист се помага с добри футболисти и се дава шанс поне за още един сезон.
На „Герена“ обаче се цупят, когато им се каже истината и предпочитат да уволняват. По абсурден начин. Но е чудно как ще реагират на думите на Петрович, споделил едно при представянето си, а ден по-късно, отричайки всичко, взе да прича слова, от които на „сините“ фенове със сигурност ще им побелеят косите. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани