Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВС създават ново ръководство за „Безопасност на полетите“

[post-views]

vvs_seminarУчебно-методически сбор на командира на ВВС се проведе на Боровец, като основната тема беше проектът на ръководството „Безопасност на полетите“, разработено в инспекция „Безопасност на полетите” към Военновъздушните сили, съобщиха от ВВС.
Сборът беше открит от командира на ВВС генерал-майор Румен Радев с думите: „Бих искал да благодаря на всички, ангажирани с безопасността на полетите, че въпреки множеството неблагоприятни фактори през изминалата година, не допуснахте да се случи най-тежкото – загуба на човешки живот.“
Ръководството беше създадено в два етапа. На първия етап беше разработена и приета нова „Политика за безопасност на полетите във ВВС”, в която основните акценти са непрекъснат анализ на състоянието на безопасността на полетите, разкриване и ограничаване на рисковите фактори, предотвратяване на авиационни произшествия, разследване на авиационни произшествия и обучение в областта на безопасността на полетите. 
На втория етап беше изработено и новото ръководство за „Безопасност на полетите”. Документът е съобразен с всички регламенти на НАТО и ЕС, свързани с безопасността на полетите – Aviation Safety, ICAO Safety Management, Wildlife strike prevention, както и с Наредба Н-2/2012г., отнасяща се до разследване на авиационните произшествия. След обсъждане, забележки и промени ръководството ще бъде прието и въведено в действие.

Най-ново

Единична публикация

Избрани