Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Операция спира български национал

[post-views]
Операция спира български национал


BODUROV
Николай Бодуров
Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев обяви групата от 23-ма футболисти, които ще вземат участие в международния приятелски турнир „Kирин Къп“ 2016 в Япония. От групата отпадна завърналият се на терена през зимата с отлични изяви Николай Бодуров, който направи силен сезон с екипа на датския шампион Мидтиланд. Бодуров няма да пътува за Страната на изгряващото слънце, тъй като ще претърпи операция на носа. Бранителят обаче ще бъде на линия за световните квалификации през септември.
Двама са дебютантите, които ще пътуват за Япония. Първият е бранителят на „Ботев“ Радослав Терзиев, а вторият Галин Иванов, който прави силен сезон в турския „Самсунспор“. 
Националният отбор се събира на лагер на 26 май в 12:30 в хотел „Парк Инн“ в София. На 27 май от 19:00 часа, на терена на стадион „Васил Левски“, футболисти от националния отбор и селекционерът Ивайло Петев ще вземат участие в среща с представителите на медиите. По-късно националите ще участват в демонстративен мач с деца, лишени от родителски грижи от отбора на ФК „Конкордия“. До заминаването на отбора за Япония на 30 май тренировките ще се провеждат в София.
В състава няма нито един повикан от финалистите за Купата на България – ЦСКА и „Монтана“, въпреки че се смяташе, че е възможно някои от играчите на „армейците“ да попаднат сред избраниците след силното представяне в турнира. Логично в тима попадна нападателят на „Левски Венцислав Христов, който впечатлява с представянето си през пролетта.
Вратари: Владислав Стоянов („Лудогорец“), Божидар Митрев („Шериф“, Молдова), Благой Макенджиев („Берое“).
Защитници: Георги Терзиев („Лудогорец“), Александър Александров („Левски“), Радослав Терзиев („Ботев“ Пловдив), Иво Иванов („Берое“), Страхил Попов („Касъмпаша“, Турция), Живко Миланов (АПОЕЛ, Кипър), Пламен Гълъбов („Литекс“), Васил Божиков („Касъмпаша“, Турция).
Полузащитници и нападатели: Светослав Дяков („Лудогорец“), Ивайло Чочев („Палермо“, Италия), Симеон Славчев („Аполон“, Кипър), Стефан Велев („Локомотив“ Пловдив), Михаил Александров („Легия“ Варшава, Полша), Марселиньо („Лудогорец“), Александър Тонев („Фрозиноне“, Италия), Георги Миланов („Грасхопър“, Швейцария), Ивелин Попов („Спартак“ М, Русия), Галин Иванов („Самсунспор“, Турция), Димитър Рангелов („Коняспор“, Турция), Венцислав Христов („Левски“).

Най-ново

Единична публикация

Избрани