Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

“Севиля” приватизира “Лига Европа”

[post-views]
Операция спира български национал

SEVILIAИспанският първодивизионен тим „Севиля“ вдигна трети пореден трофей в „Лига Европа“, след като победи с 3:1 „Ливърпул“ във финала на тазгодишното издание на турнира в Базел. Така севилци вече имат общо 5 титли в този турнир (б.а. включително и Купата на УЕФА), които бяха спечелени в последните 10 години. По този начин испанската доминация в европейския клубен футбол през 2016 г. ще е пълна, след като във финала на Шампионската лига след седмица ще се изправят мадридските „Реал“ и „Атлетико“.
Иначе в този любопитен финал двата тима си размениха по едно полувреме на „Санкт Якоб парк“, като през първото англичаните могат да се чувстват сериозно ощетени от шведския арбитър Йонас Ериксон, който на два пъти не санкционира, игра с ръка на футболисти на „Севиля“ в наказателното поле. В интерес на истината обаче реферът по-скоро бе прав за решенията си в тези ситуации.
„Ливърпул“ откри с гол на Даниел Стъридж в 35-ата минута с великолепно изпълнение с външен фалц, което намери далечния ъгъл на вратата на Сория. 
Преди да измине и минута от началото на второто полувреме, Кевин Гамейро изравни за „Севиля“ и върна двубоя в изходна позиция. Французинът можеше да вкара втори гол в 59-ата, но не успя да нанесе хубав удар. В 64-ата минута обратът беше пълен след гол на Коке. Пет минути по-късно резултатът стана 3:1 с нов гол на Коке, дошъл след грешка в отбраната на „Ливърпул“.
Преди този мач и двата тима не бяха губили подобни сблъсъци, а англичаните бяха сочени като фаворити, след като изхвърлиха отбори като „Манчестър Юнайтед“ и „Борусия“ Дортмунд.

Най-ново

Единична публикация

Избрани