Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хиляди французи недоволни от реформата в Кодекса на труда

[post-views]
Хиляди французи недоволни от реформата в Кодекса на труда

franciq-protestПореден ден на масови демонстрации и стачки във Франция. Хиляди протестират срещу реформите в Кодекса на труда, предложен от правителството. И този път имаше епизодични случаи на сблъсъци между демонстранти и полиция.
Реформата, която трябва да либерализара трудовия пазар във Франция, не се радва на обществена подкрепа. Разминаването на между власт и хора се вижда дори в аритметиката. Организаторите на последния протест в Марсилия обявиха, че в него са участвали над 90 хиляди души. Полицията твърди, че не са били повече от 3500 хиляди. Подобно разминаване има при последната демонстрация в Париж. Профсъюзът зад протеста твърди, че над 100 хиляди души са участвали в демонстрация. Полицията преброила едва 14 хиляди.
Независимо от продължаващото от месеци недоволство френският президент Франсоа Оланд е твърдо решен да прокара реформата, която трябва да улесни назначаването на работници, с цел да се мотивира фирмите да наемат хора.
Протестиращите обаче са на друго мнение. Те виждат в реформата несигурност.
Недоволството към управляващите изправи един срещу друг демонстранти и полиция, които буквално водят война по между си. За един месец са пострадали над 350 униформи, а повече от 1300 демонстранти арестувани.
Протестите във Франция родиха и ново протестно анти-полицейско движение.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found