Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Визита на командира на БрЮИЕ

[post-views]


vizita briueНачалник-щабът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов се срещна с командира на Многонационална бригада „Югоизточна Европа“ (БрЮИЕ) бригаден генерал Нуман Йедиълдъз (на снимката). От българска страна на нея бяха накратко представени състоянието, перспективите за развитие и подготовката на формированията от СВ.

Командирът на БрЮИЕ запозна бригаден генерал Цолов с предстоящите дейности по подготовката на щаба до края на 2016 г. Дискутирани бяха технически въпроси по подготовката на декларираните формирования от СВ на БА.

Бригаден генерал Йедиълдъз посети и 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Той бе запознат с историята, мисиите и задачите на  бригадата от нейния командир бригаден генерал Костадин Кузмов. 

Брифинг изнесе командирът на 38-и батальон подполковник Тихомир Димчев на тема: „Структура, задачи, личен състав, техника и възможности на формированията“. След брифинга беше извършена инспекция на част от личния състав и техниката, декларирани за участие в БрЮИЕ. Бригаден генерал Йедиълдъз даде висока оценка на подготовката на инспектираните формирования от 2-ра бригада и награди 10 военнослужещи.                                    

Най-ново

Избрани