Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Воин победи в юначна надпревара

[post-views]

Marin KitovЗа 1 час и 23 минути Марин Китов изкачи стръмната и неравна 3-километрова Хайдушка пътека над Сливен и стана победител в състезанието, при което участниците преминават маршрута, носейки на гръб по един мях с 36 оки вино. Това се равнява на 44,52 кг, а трасето е с над 800 м денивелация. 

Състезанието е част от стартиращият фестивал „Хайдушка среща“ по инициатива на фондация „Старият бряст“ и природен парк „Сините камъни“. В надпреварата се впуснаха 17 мъже, сред които и четирима военнослужещи от Морската пехота на САЩ, трениращи на полигон „Ново село“.

Младши сержант Марин Китов заслужено се радва на своя успех: „За мен беше предизвикателство да участвам в това събитие и да премеря сили с други юнаци. Беше трудно, но не и невъзможно. Исках да докажа на себе си, че мога да постигна това, което се смяташе за невъзможно. Когато разбрах, че ще има участници и от военноморските сили на САЩ, се амбицирах още повече. Реших да покажа на какво е способен българският войник. Надявам се при следващите игри да има повече конкуренция.“ 

Във в. ф. 22220 младши сержант Китов е командир на екипаж на танк Т-72 и само преди десетина дни участва във военния парад в София по случай празника на Българската армия. „Горд съм, че участвах на военния парад, за мен беше чест да премина по жълтите павета с тези бойни машини. Не на всеки може да му се отдаде такава възможност. От 13 години съм военнослужещ и се гордея с това“, категоричен е младши сержант Китов.

Така първата половина на месец май се оказа доста наситена с приятни емоции за военнослужещия. Сред хората, които подкрепят и се радват на успехите на младши сержант Марин Китов, са двете му дъщери Ванеса и Дария.

Най-ново

Избрани