Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди заради Безмер

[post-views]

BEZMER_ARHIV_02_06_14Военнослужещи и цивилни служители бяха наградени за постигнати отлични резултати в реализирането на проекти по Програмата за инвестиции в сигурността на НАТО (NSIP). Церемонията се състоя в МО. 

Поводът е успешното приключване на модернизацията на базата за предно разполагане „Безмер“, която беше официално открита на 25 март. „Реализирането на подобни проекти е сложнaа задача. Резултатите от тях са свързани с развитието на способностите на Българската армия“, каза д-р Добромир Тотев, постоянен секретар на отбраната, който връчи наградите. По думите му – програмата NSIP има голямо бъдеще и по нея тепърва предстои да се изпълняват много проекти.

В периода 2014–2016 г. в авиобаза „Безмер“ бяха изпълнени проектите по NSIP „Удължаване и модернизация на писта за излитане и кацане“, „Осигуряване на местостоянка за стратегически и тактически транспортни самолети“ и „Осигуряване на карго терминал“. В тях са вложени над 62 млн. лв. (без ДДС), от които повече от 7,387 млн. лв. по програми на МО и почти 55 млн. лв. – от общите фондове на НАТО по програмата NSIP. 

Целта на модернизацията бе летището да придобие пълна оперативна съвместимост със стандартите на НАТО за разполагане на стратегическа транспортна авиация. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани