Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Задържаха кмета на Галиче Ценко Чоков

[post-views]
Задържаха кмета на Галиче Ценко Чоков

cenko-chokov-se-pohvali-s-unikalen-djip-mercedes-(snimka)-340993МВР задържа при спецоперация в село Галиче 12 души, сред които кметът Ценко Чоков и синът му Мартин. Мащабната полицейска акция в Галиче започна вчера призори. Жандармерия блокира входа на кметството, както и сградата на младежкия дом, където живее кметът Ценко Чоков. Задържани са общо 12 души. Сред тях е общинският лидер на ДПС в Бяла Слатина – Кристин Касъмов, както и Сали Касъмов, за когото първоначално се твърдеше, че е шофирал автомобила, с който Чоков избягал при палежите. Издирва се и вторият син на кмета – Спас Чоков.

Впоследствие от спецпрокуратурата конкретизираха, че арестите са извършени по линия на водено разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство и принуди чрез заплахи и палежи. Именно по такова обвинение ще отговаря и кметът Чоков, който е заподозрян за лидер на бандата.

От държавното обвинение съобщиха още, че до момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства.

Най-ново

Единична публикация

Избрани