Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пак празник за читателите в НДК

[post-views]
Пак празник за читателите в НДК

NDKПреди 3 дни в НДК беше открит Пролетният базар на книгата, който ще продължи до  неделя 29 май. Базарът е част от литературната програма на XXI „Салон на изкуствата“! В изминалите досега и оставащите 3 дни на изложението, от 10 до 20 ч., ще се състоят общо над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български автори. Сред гостите на откриването беше Майкъл Фрейн, класик на британската драматургия, автор на знаменитата пиеса „Смях в залата“ („Още веднъж отзад“), който на изложението представя новия си роман „Стремглаво“.
Пролетният базар е разположен на над 1000 кв.м и представя близо 100 български книгоиздатели и книготърговци. 
На сцената на културната програма – ляв полуетаж са представени най-новите книжни заглавия у нас, а на щандовете на издателствата ще получите автограф от любимия си автор. Ще има и международно участие, но в по-камерен вид. Книгите са с отстъпка между 10-20%. Очакват ви срещи с Георги Господинов и любими български писатели, преводачи. Българските издатели очакват с нетърпение читателите“, каза Веселин Тодоров, председател на асоциация „Българска книга“ пред БНТ.
Работно време до 28 май, от 10 до 20 ч., а на 29 май – до 19 ч. Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2016 г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани