Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Перспективите са многопосочни

[post-views]
Перспективите са многопосочни

KolaВ много посоки ще бъде насочена дейността на бригада „Логистика”, според полковник Сотиров. Сред основните направления се открояват изпълнението на дейностите от плана за развитие на ВС 2020 и поддържането на готовност от щаба на бригадата и подчинените й военни формирования за изпълнение на задачи по логистичното осигуряване на БА.

Усилията ще се съсредоточат също върху ремонта и обслужването на въоръжението, техниката и други специални машини и оборудване за нуждите на БА, сдаването за търговска реализация на излишни за армията бойни припаси и елементи към тях, съгласно сключените договори, както и изпълнение на договори за други материални средства. Сред важните отговорности на бригадата е също раздаването и получаването на горива от базите за горивосмазочни материали на военните формирования от БА, както и получаването, съхранението и раздаването на всички класове материални средства. Ще се извършва създаване, съхранение и опресняване на запаси от материални средства, както и ремонтна дейност на техниката на военните формирования от войските.

Вниманието ще е фокусирано и върху периодичните технически обслужвания и годишните инвентаризации на отбранителните продукти във военните формирования на бригадата. Ще се изпълняват и дейности по подготовка за сертифициране на формированията, осигуряващи нивото на амбиция по трите мисии, съгласно плана за развитие на ВС.

Усилията на командирите и началниците от всички степени ще бъдат насочени към подобряване на войсковата служба и недопускане на инциденти при и по повод изпълнение на служебните задължения в подчинените им формирования. Предвижда се извършването на постоянен контрол на войсковия ред и дисциплина. Сред приоритетите в бъдещата работа е и осигуряването на противопожарната безопасност и изпълнението на изискванията за екологична защита на формированията от бригада „Логистика“ в ежедневната им дейност и при участие в мисии и операции от различен характер.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани