Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_GigovОстават точно десет дни до обявяването на новия формат на елитната футболна група. С ЦСКА или без клуба от Борисовата градина. Това ще реши международна експертиза при положение, че българският съд регистрира поредния клуб с популярните четири букви. 
Новият формат обаче ще бъде факт и със сигурност ще ни предложи различни емоции.
Защо съм оптимист, ли? Оказа се, че след обсъждането в работната група, създадена от БФС и холандската експертна фирма, наета да помага, почти всички клубове са се обединили около идеята за тотална промяна. 
Ако лицензионната комисия склони на оптималния вариант за елит от 14 тима, вероятно ще минем към много интересен шампионат с две фази и плейофи по американски вариант. За първенството на „Б“ група пък може би ще се приеме моделът, използван в елита на Полша. Така в обем до 36 мача на година титлата ще се разиграва във формат, който ще запази интригата в огромна степен до последния момент. И дори изпадащ тим ще има шанс в края на сезона да се бори за място в Лига Европа.
Много е добре, че у клубовете има желание за развитие. Има желание за помощ и от държавата, но при строги правила. 
Проблем обаче си остава липсата на адекватни управленски кадри. Наред с лошата инфраструктура у нас съществуват огромни пропуски и при организирането на охраната на футболни срещи.
Ала желанието за промяна все пак дава някаква надежда, че у нас няма да се играят само мачове с предизвестен край.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Виж още

Избрани