Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Френският президент Фрасоа Оланд е твърдо решен да продължи с реформата

[post-views]
Френският президент Фрасоа Оланд е твърдо решен да продължи с реформата

FRANCIA_PROTESI_RAZMIRICI_27_05_16

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че няма да се откаже от реформите в кодекса на труда, независимо от продължаващите от месец масови протести и стачки. Индустриалните действия засегна ключови енергийни сектори на икономика и вече поставят под въпрос нормалното провеждане на европейското първенство по футбол.
Най-големият профсъюз в страната предупреди, че стачките ще продължат докато правителството не се откаже от реформата в трудовия кодекс. Индустриалните действия засегнаха всички големи градове, след като служителите в петролните рафинерии, ядрените централи и транспорта спряха да работят.
На фона на стачките в Париж се проведе осмия за два месеца масов протест.
При последната масова демонстрацията в Париж за пореден път се стигна до сблъсъци с полицията. Подобни сцени на маскирани младежи, които нападат полицаите, а те от своя страна отвръщат с залпове със гранати със сълзотворен газ, са нещо обичайно по улиците на големите градове.
Независимо от общественото недоволство правителството е твърдо решено да прокара реформата, която е проектирана така, за да стимулира създаването на нови работни места. И все пак премиерът на страната Манюел Валс намекна, че има вратичка за промени в реформата.
Французите обаче виждат в нея предпоставка за влошаване на условията за труд и улесняването на компаниите да уволняват служители си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани