Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_GigovНационалният тим на България по футбол ще има отлична възможност тези дни да закърпи поразкъсания си имидж и да се изкачи малко по-нагоре от настоящето 69-о място в световната ранглиста. Днес в ранния следобед футболистите на Ивайло Петев излизат на стадион „Тойота“ пред 40 000 зрители срещу домакина Япония. Това е мач от авторитетния турнир „Кирин къп“, в който нашите участват за трети път.
Всъщност това е една отлична възможност тимът да надгради след победите в контролите над Португалия и Македония през март. 
Готови ли са в това ваканционно футболно време футболистите да направят нещо значимо? Да се надяваме, че … да. Както треньорът им желае.
За да успееш като футболист обаче си длъжен да разбереш, че само с лишения за 10-15 години може да бъдеш на върха и да си богат до края на дните си. Но при положение, че си позволяваш да закъсняваш за лагер и да те събират от европейските плажове за турне на националния тим, няма как да стане. Или пък може и аз да бъркам. Вярно, навремето едни не излизаха от баровете и басейните, а пък взеха бронзови медали от световното първенство. Само че те бяха футболисти с главно „Ф”. Сега „ф“-то е на нонпарей…
Затова е любопитно, какво ще се случи на „Кирин къп  2016“. Повечето от асовете на българския тим искат да се върнат с купа от Страната на изгряващото слънце. Като желание отлично, следва изпълнението. 

Б.р – нонпарей е дребен  печатарски шрифт
.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани