Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рекордът на Донкова оцеля

[post-views]
“Спартан” 6-и на световно първенство в Италия

Kendra HarrisonАмериканката Кендра Харисън изравни второто най-добро постижение за всички времена в бягането на 100 метра с препятствия, доближавайки се на три стотни от секундата от световния рекорд на Йорданка Донкова. Рекордът е поставен на 21 август 1988 г. в Стара Загора. 
Харисън, която няма подиум в големи състезания в кариерата си, спечели победата на 100 метра с препятствия с време 12.24 секунди, което е национален рекорд за Съединените щати. Именно това е и второто най-добро постижение в историята, поставено отново от олимпийската златна медалистка от летните игри в Сеул – Йорданка Донкова. Световният рекорд на българката е с време 12.21 секунди.

Един турнир, един “Реал”

REALРекордьорът по трофеи в Шампионската лига „Реал“ Мадрид спечели своята единадесетата купа в най-престижния футболен турнир на планета. „Белият балет“ сломи градския си съперник „Атлетико“ след изпълнение на дузпи в знаменит финал, игран в Милано в събота вечер. Двата тима завършиха при 1:1 в редовното време и продълженията, а при изпълненията на дузпи „Реал“ се наложи с 5:3. Серхио Рамос даде аванс на „лос бланкос“ в 15-ата минута, а Яник Ферейра Караско изравни в 79-ата. При дузпите всички бяха безпогрешни с изключение на Хуанфран, който стреля в гредата. В редовното време „дюшекчиите“ изпуснаха още една дузпа, след като ударът на Антоан Гризман срещна напречната греда. За „Атлетико“ отново остана разочарованието след трети загубен финал и втори в рамките на три сезона от мадридския им опонент.                     

     

Най-ново

Единична публикация

Избрани