Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

“Копа Америка” на 100 години

[post-views]
“Копа Америка” на 100 години

COPAРано тази сутрин – около 4,30 българско време в Калифорния започна „Копа Америка. Странното е, че същият турнир се проведе и през миналата година, но сега мачовете ще се играят в САЩ и ще участват тимове от двата американски континента. Очаква ни грандиозно шоу, което е посветено на вековния юбилей на това авторитетно футболно състезание. 
Форматът на турнира предвижда групова фаза: 
А: САЩ, Колумбия, Коста Рика, Парагвай; В: Бразилия, Еквадор, Хаити, Перу; C: Мексико, Уругвай, Ямайка, Венецуела; D: Аржентина, Чили, Панама, Боливия. Естествено следват четвъртфинали, полуфинали и финал, който е насрочен за 26 юни.
„Копа Америка 2016“ се казва Сентенарио – в чест на стогодишнината от първия турнир, който е бил през 1916-а в Аржентина. Това е първото издание (общо 45-о в историята), което няма да се играе в Южна Америка.

NEIMAR
Неймар ще бъде големия отсъстващ по амери-канските терени.

През 2012-а бе решено да се направи турнирът, който да почете един век от историята на надпреварата. Комерсилно погледнато, това ще е най-касовата Копа в историята.
След скандалите, които разтърсиха ФИФА организацията на този турнир сякаш се правеше на тъмно. Стигна се дотам да няма официално представяне на трофея и логото, а тихомълком да излезе съобщение, че купата е единствена и остава за победителя завинаги. Различна от преходния приз, който е в Чили – победител на турнира от 2015-а. В надпреварата се очаква да играят всички най-големи звезди без Неймар. В последния момент от състава на Бразилия отпадна и Кака.
Аржентина пристигна със суперотбор, като целта е най-накрая да бъде счупен каръкът, донесъл загубени финали на Мондиал 2014 и Копа Америка 2015. Контузеният сега Меси чака своя голям трофей с националния, макар и да е олимпийски шампион от 2008-а, което е сериозен успех. Чили е с най-силните играчи, както и Уругвай, където се завръща и изтърпелия огромното си наказание Луис Суарес. Коста Рика пък остана без контузения вратар – европейски шампион с Реал, Кейлор Навас. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found