Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Клинтън: Аз съм кандидатът на демократите за президент!

[post-views]
Хилари Клинтън се заяде с Путин за разшираването на НАТО: „Жалко, Владимир. Сам си го предизвика“

hilari-klintanХилъри Клинтън официално се обяви за победител в надпреварата за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия в САЩ, след доброто си представяне на последния кръг от първичните избори в страната. Клинтън определи победата си цитиран, като пропукване на стъкления таван на възможностите за жените.
Увереността на бившата първа дама на САЩ, че вече няма кой да я спре за битката за Белия дом, дойде след като спечели в три от общо шестте щата, които гласуваха във вторник на първичните избори в страната. Отделно според изчисленията на няколко американски медии излиза, че Хилъри Клинтън вече е събрала необходимите й 2383 делегатски гласа.
Макар и със сигурна номинация, Клинтън не пропусна да благодари на единствения си опонент Бърни Сандерс, с което се опита да обедини демократите и да изглади дрязгите около вътрешно партийната надпревара.
И все пак номинацията на Клинтън няма да бъде обявена официално до провеждането на партийния конгрес през юли. Макар и с малки шансове нейният опонент Бърни Сандерс е твърдо решен да остане в надпреварата до самия й край.
Част от демократите го обвиняват, че по този начин отслабва партийните редиците и е по-добре да се откаже, за да позволи на Клинтън да се готви за предстоящата си битка с кандидата на републиканците – противоречивия, но харесван от хората строителен предприемач – Доналд Тръмп.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани