Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кола избухна пред полицейски участък в Турция

[post-views]
Кола избухна пред полицейски участък в Турция

turciq-bombaНай-малко трима души бяха убити и повече от 30 ранени, след като кола, натоваренa с експлозиви, избухна пред полицейско управление в населената предимно с кюрди югоизточна провинция Мардин. Атаката идва ден след кървавия  атентат в сърцето на Истанбул, при който загинаха 11 души.
Полицай и двама цивилни са жертвите на последното бомбено нападение в Турция. Това съобщи премиерът на страната Бинали Йълдъръм пред репортери при посещението си в болницата, където са настанени пострадалите от атентата в Истанбул.
Атакуваният полицейски участък се намира в град Мидят, който се намира на границата със Сирия. От района идват съобщения и за други нападения.
Все още никой не е поел отговорност за атентата, но властите са сигурни, че е дело на кюрдските сепаратисти.
Междувременно в Истанбул започнаха погребения на загинали при вчерашния атентат, при който бяха убити 7 полицаи и четирима цивилни.
Основният въпрос е кой стои зад четвъртата за тази година атака срещу най-големия турски град. Сред основните заподозрени освен кюрдските сепаратисти от ПКК е и джихадисткото движение ИДИЛ. Анкара води от месеци активни военни операции и срещу двете организации, които като отмъщение сеят терор в големите градове на страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани