Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия изгражда нова военна база на границата с Украйна

[post-views]
Русия изгражда нова военна база на границата с Украйна

baza-rusiqРусия строи нова военна база по границата си с Украйна, предава агенция Ройтерс. Съоръжението е част от верига военни обекти, изградени по продължение на западната граница, която Москва възприема като фронтова линия в засилващата се конфронтация с НАТО, посочва агенцията.
Новата военна база на Русия е разположена в малкото градче Клинци,   на 50 км от украинската граница. Съоръжението се разглежда като поредния компонент от започналото струпване на войски по предната  линия, която се разпростира на север от Балтийско море и на юг до Черно море, отбелязва агенция Ройтерс.
Кремъл започна да струпва войски по западните си граници в момент, когато НАТО организира все по-често широкомащабни военни учения и разполага все повече сили по източния си фланг, като отговор на руската настъпателна политика.
Новината за строежа на нова база дойде ден, след като в Полша започна мащабното военно учение „Анаконда 2016”, което е най-голямото по своите мащаби провеждани в Източна Европа от край на Студената война. В него участват и български военни от Сухопътни войски.
Отношенията между бившите съперници се влошиха и дори бяха замразени, след анексирането на Кримския полуостров от Русия и най-вече заради активното участие на Москва  в конфликта в Източна Украйна на страната про-руските сепаратисти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани