Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лондон: Излизането ни от ЕС ще отвори дупка от 42 млрд. евро

[post-views]
Ограничаване на щетите – ЕС и Великобритания се готвят за Брекзит без сделка

BREXITБританският министър на Финансите Джордж Озбърн заяви, че ако страната излезе от ЕС, това ще отвори черна дупка в бюджета от 42 милиарда евро. Резултатът от предстоящия референдум продължава да изнервя не само бизнеса на острова но и световните пазари, заради липсата на яснота, какво ще решат британците на 23 юни.
Дупката, която ще се появи в бюджета при напускане на ЕС, ще трябва да бъде запълнена, чрез вдигане на данъците, акцизите за бензина и алкохола и най-вече в съкращаване на разходите за здравеопазване, образование и отбрана, категоричен в британския министър на финансите.
За Озбърн лагера за напускане на съюза не осъзнава какви са реалните рискове за страната, ако спечелят референдума.
На това мнение и са и някои от най-големите компании в страната, като Ролс Ройс. В емейли до работниците, компанията посочва, че твърдо подкрепя оставането на страната в ЕС.
За политиците и хората, които подкрепят напускането на икономическия блок, предупреждението на британския министър на финансите, е поредното „истерично пророчество за грозящата гибел.”
Отстрани на политическа реторика обаче световни финансови институции смятат, че излизането на Великобритания от ЕС ще е нанесе тежък удар на финансовата стабилност в целия свят.
Най-големите финансови институции в света, като Сити Груп и Голдън Сач, съобщиха, че са  предупредили старшите си брокери да са готови да работят извънредно в нощта след рефередума, защото очакват търговията на стокови борси да е изключително динамична.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани