Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ФБР разследва бившата съпруга на стрелеца в Орландо

[post-views]
ФБР разследва бившата съпруга на стрелеца в Орландо

fbr-agentiОбрат около разследването за стрелбата в нощния клуб в град Орландо, щата Флорида. ФБР потвърди, че вече разследва бившата съпруга на стрелеца Нур Салман, която е заподозряна като съучастник на 29 годишния стрелец Омар Матин.
Според изтеклата информация в американските медии бившата съпруга на Омар Матин, е знаела за нападението, и дори се е опитала да го разубеди.
Според други медии Нур Салман дори е придружила мъжа си до оръжейният магазин, от където е купил оръжие и муниции за планираната атака, както и, че е поне веднъж го закарала до нощния клуб Пулс.
От ФБР, посочват, че все още събират доказателства и ако се докаже, че Нур Салман е знаела за атаката и не е предупредила полицията, ще бъде обвинена в съучастничество.
Стрелбата в Орландо е най-кървавото масово убийство в историята на САЩ. 49 души загинаха в нея. Други 53 бяха ранени, като от тях шестима продължават да се борят за живота си.
Освен бившата съпруга на Омар Матин и Федерално бюро за разследване също е под прицел на американските власти. Комисията към американския сенат иска обяснение от ФБР, как така е пропуснало да забележи, че Матин е радикализиран, след като преди две години е бил поставен в списък с предполагаеми терористи на територията на САЩ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани