Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служители на Държавният департамент на САЩ настояват за въздушни удари срещу силите на Асад

[post-views]

samoleti_f22Десетки служители на държавния департамент на САЩ подписаха протестно писмо, в което критикуват водената от Вашингтон политика в Сирия. В документа високопоставени дипломати призоват за въздушни удари срещу силите на сирийски президент Башар Асад.
Писмото, подписано от 51 дипломати, занимаващите се с политиката на САЩ в Сирия, се казва, че стратегията на Вашингтон роботи срещу сирийската опозиция и е дошло време режимът на Асад да усети силата на американската военна мощ.
Документът беше публикуван от списание Уолт Стрийт Джърнъл. Дипломатите поставили подпис са на мнение, че само с целенасочени въздушни удари могат да накарат режима на Асад да започне да спазва примирието, което неговите сили нарушават редовно, особено в района на град Алепо.
В интервю за агенция Ройтерс, служител на държавния департамент пожелал анонимност, посочва, че писмото едва ли ще промени стратегията на Белия дом.
Президентът Барак Обама многократно е посочвал, че военната операция на САЩ в Сирия ще бъде ограничена единствено до финансирането на сирийската опозиция и до борба срещу радикалните ислямистки организации в страната като ИДИЛ и Ал Кайда.
В същото време договореното от САЩ и Русия временно примирие в Сирия е пред провал. Вашингтон не крие разочарованието си, че докато призовава бунтовниците да свалят оръжие, с подкрепата на Москва силите на Асад продължават да променят правилата на бойното поле.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани