Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украински воини се лекуват у нас

[post-views]
Украински воини се лекуват у нас

rosko poroshenko

България не признава резултатите от референдумите, организирани от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск. Ние не признаваме и никога няма да признаем незаконната окупация и анексирането на Крим от Руската федерация. За нас Крим е Украйна и Украйна е Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, по чиято покана на посещение у нас беше украинският президент Петро Порошенко.

В сферата на сигурността президентите Росен Плевнелиев и Петро Порошенко споделиха позицията, че кризата в Украйна продължава да генерира заплахи не само за Черноморския регион, но и в глобален аспект. Подкрепата на НАТО за Украйна ще продължи и по линия на доверителните фондове, посочи  Плевнелиев. България е водеща нация в Доверителния фонд на НАТО за долекуване и рехабилитацията на украински военнослужещи, като до момента 18 украински военнослужещи са преминали програма за рехабилитация в база на Военномедицинска академия. 

Вашите позиции на непризнаването на анексирането на Крим и осъждането на агресията в Източна Украйна са много важни за нас, заяви украинският президент.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024