Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

А корабите? В Перловската река ли?

[post-views]
А корабите? В Перловската река ли?

milena_boqdjievaЧерно море – демилитаризирана зона, иска БСП. Възможно ли е това? И аз искам да съм с някое и друго десетилетие по-млада и да съм богата ако не колкото Дейвид Камерън с ферма за 1 милион паунда и 40 хиляди паунда пенсия, то поне колкото коафьора на Франсоа Оланд, със скромните 10 хиляди евро на месец. Но уви, оставам си само красива…

Който не е разбрал – Черно море не може да стане дeмилитаризирана зона. Не, защото някой в България, примерно опонент на БСП, не иска това да стане. А защото в нашето море дрънчи твърде много оръжие. И то не е на НАТО. Само за последната година Русия  увеличи с пъти военното си присъствие там. Срещата на върха на НАТО отправи много ясно послание – алиансът остава отбранителен съюз. Както днес обясни заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, НАТО не се стреми да изравни силите, а балансирано да засили източния си фланг. И отговорът на алианса са по-честите учения.

Ще ме прощава министър-председателят Бойко Борисов, но ще позволя да „открадна“ неговата днешна крилата фраза. Какво да правя с българските кораби? Да ги докарам на Перловската река ли? Няма как.  Ще са в акваторията на Черно море и нашите военни моряци ще продължат да повишават оперативната си съвместимост с НАТО. Вижте кадрите от 20-тото издание на националното военноморско учение „БРИЗ 2016”! Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев е горд, че нашите военни моряци вече могат да командват многонационална морска операция.

И сега сериозно за политиката. Наближават президентски избори. Уважаеми претенденти за „Дондуков” 2, моля, не забърквайте международни скандали и не си играйте с националната сигурност. А ако на някого не се харесва членството ни в НАТО – да предложи официално излизането ни от Aлианса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Милена Бояджиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found