Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разбиха мрежа за търговия с хора в Румъния

[post-views]
Разбиха мрежа за търговия с хора в Румъния

ROMANIA_ROBSTVO_14_07_16

Румънската полиция съобщи, че е разбирала организирана престъпна мрежа за трафик на хора. Повече от 90 души са задържани при операцията в централната част на страната. Конфискуваното е още голямо количество валута. Подробностите.
Полицаите участвали в операцията коментират, че подобно нещо не са виждали. При акцията, проведена в село на 170 км от Букурещ са спасени над 40 души, които били оковани във вериги като животни.
Повечето жертви на мрежата са били държани в плен осем години. Мъжете и момчетата са били принуждавани да просят, крадат, проституират и да участват в организирани боеве. Отделно  са били третирани нечовешки – оковавани, бити, хранени с остатъци от храна. Повечето жертви са с физически недъзи или умствено изоставане Прокуратурата посочва, че не малка част от случаите става въпрос за отвлечени деца. Някои са похитени на провинциални жп гари, други направо от домовете им.
Предполага се, че мрежата работи  от 2008г. Властите обаче не могат да се ангажират с точна информация за експлоатираните от тях жертви.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани