Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът Бойко Борисов: Правителството е гарант за членството ни в НАТО и ЕС

[post-views]

boyko_borisovНагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС, заяви в сряда премиерът в началото на заседанието на правителството.. 
Ако беше нещо несериозно или малко, или незначимо, бих го минал както обикновено, бих го неглижирал. Но някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. 
Абсолютно всички теми, касаещи НАТО и ЕС, единственият гарант с реална власт е това правителство. И пази Боже да стане друг гарант, каза премиерът. 
Той се обърна към министрите с думите, че „никой от нас не може сам, без подкрепата на другите“. „Никак не ни е лека ситуацията и затова действително искам да сте сигурни, че ви се е случило да министерствате в най-тежки времена – продължи Борисов. Не казвам, че Косовската криза е била лека, но сега виждате – светът се тресе от кризи. В Гърция – финансово-икономическа криза, мигрантска криза, която засяга почти цяла Европа, бежански поток. В Гурция – военен преврат, в Република Македония – не могат за дата на избори да се разберат, не за правителство, не за членство, а за дата за избори не могат да се разберат. Натиск по всички граници. Оттатък Черно море – Крим и Украйна… То Господ дава съседите, но действително аз бих бил много щастлив, ако цялата политическа класа прояви разум и разбиране, защото не им пожелавам на някои да управляват в такива времена.

Най-ново

Единична публикация

Избрани