Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Скандални разкрития за един от нападателите във френската църква

[post-views]
Скандални разкрития за един от нападателите във френската църква

franciq-ataka-carkvaФренските власти идентифицираха един от двамата мъже, които убиха свещеник и взеха заложници в църква в предградие на град Руан, област Нормандия. Оказа, че един от нападателите е 19 – годишният Абдел Кармиш, който е бил под постоянно електронно наблюдение, след два неуспешни опита да замине за Сирия.
Жителите на тихото предградие на град Руан Сент Етиен дю Рувре все още не могат да се отърсят от последните събития. Стотици почетоха паметта на убития 84 годишен свещеник, като поднесоха свещи и цветя в католическата църква. Цялата католическа общност във Франция осъди атаката.
В същото време френските власти търпят сериозна критика, след разкритието, че един от двамата нападатели е бил под електронно наблюдение и бил познат на антитерористичните служби. Полицията се опитва да установи самоличността на втория нападател. Часове след драматичните събития в Сент Етиен дю Рувре френския президент призова французите да са единни и призна, че опасността от нови ислямистки атаки е по-голяма от всякога и независимо от това Франция е твърдо решена да надвие терористите.
Джихадистикото движение ИДИЛ пое отговорност за атаката, която е втората за месеца в Франция. На 14 юни на връх националния празник на страната Деня на Бастилия мъж прегази с камион над 80 души и рани повече от 250.
И двете нападения бяха извършени на фона на обявеното извънредно положение във Франция и засилени мерки за сигурност.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани